תקופות מבחנים, לחץ בעבודה, המוח קודח ורוצים למצוא גם זמן לבלות, אך משום מה נערמים על שולחנכם עשרות עבודות שטרם הגשתם ובנוסף לכל זה אתם חייבים להגיש את עבודת הסמינר. עכשיו מילא זה היה סוף שבוע אחד שבו אתם משנסים מותניים ומסיימים, אך כולנו יודעים שאי אפשר לעשות זאת בשבוע ובטח שלא בסוף שלו. עבודת סמינריון דורשת סדר, התעמקות ובעיקר המון זמן של שקידה מול המחשב. אז כמה זמן זה לוקח ? בגדול הרבה וככה עושים את זה נכון.
“שואבי הזמן” העיקריים בעבודת סמינריון
עבודת הסמינריון דורשת הכנה מקדימה מבחינת הידוק הפרקים והנושאים שיעלו בתוכה, תכנון נכון של המבנה שלה ומשקלה העיקרי יבוא לידי ביטוי בחיפוש האינסופי ובמקורות המידע שדרכם תאלצו להוכיח את טענותיכם, לצטט מהכתוב ובעיקר לקרוא ולסרוק מאמרים רבים שדורשים זמן רב בפיענוחם, הבנתם ותמצותם.
כמובן שמהירות כתיבת העבודה תלויה בסטודנט וביכולותיו, שימוש נכון בכלי המחקר שברשותו ובעיקר תכנון זמן יעיל לעבודה שבחר לעשות, אך בין אם הסטודנט מתמחה בכתיבה אקדמית ובשליפת אזכורים ממאמרים אקדמיים ובין אם לאו עדיין דרוש זמן רב לגיבוש רעיון לכתיבת העבודה, סידורה והידוקה למסקנה ברורה.
הטעות הנפוצה ביותר בקרב סטודנטים היא העובדה שהם מתחילים את עבודת הסמינריון בשלב מאוחר שנובע מתוך רצון אמיתי לדחות את הקץ, אך אסטרטגיה זו מובילה במקרה הטוב להגשה צולעת ולא מקצועית ובמקרה הרע לוויתור מייאש, אי עמידה בזמנים ומצב נוראי שבו כל השנים הולכים לטמיון והתואר הנכסף רק הולך ומתרחק.
אז הנה לפניכם מספר טיפים לכתוב ולסיים את עבודת הסמינריון בזמן:
לסיכום
זמן כתיבת עבודת הסמינריון הוא ארוך ומייגע ודורש עבודת הכנה רבה לפני שניגשים לכתוב אותה, לכן שווה להתחיל לעבוד עליה כבר בתחילת הסמסטר ולהיעזר בשירותיו של המרצה בבחירת הנושא, בחלוקה ל]פרקים ובבחירת המקורות כדי להבטיח דרך קצרה ויעילה כמה שיותר בדרך לתואר הנחשק.
ואל תשכחו – מי שמקצר רק מאריך את הדרך.